BLOG

 

 

Könyves ábécé a gyermekkönyvtárban - Balázsy Panna

1967. január 30-án született Budapesten. Az általános iskolát még Újlipótvárosban járta ki, a gimnáziumot viszont már az Amerikai Egyesült Államokban végezte el. Itt ment egyetemre is, a George Mason Egyetem spanyol-nemzetközi kapcsolatok szakán diplomázott. Már kislányként vonzotta a film és a tévé, dolgozott a Magyar Televíziónál, a Top TV-nél, a TV3-nál, az HBO-nál, és az RTL Klubnál. Az egykori képernyős végül a gyerekkönyvírásban találta meg önmagát. 2015-ben jelent meg a Szandra-könyvek első része. Ezek a kötetek rendkívül népszerűek lettek, sok fiatallal szerettették meg az olvasást.

Gyermekkönyvtárunkban megtalálható könyvei:

Az Ökobanda-sorozatot azzal a nem titkolt szándékkal írta meg, hogy felhívja a legkisebbek figyelmét is az éghajlatváltozásra.

 • Ökobanda
 • Földindulás
 • Nagy levegőt!

Egy remek sorozat leginkább lány olvasóknak, melyben a mai nyelvezet és a sulis élethelyzetek mellett találkozhatnak az olvasók szülinapi partykkal, felfújható csúszdával, csokiszökőkúttal, alkoholmentes koktélokkal, mindez megspékelve környezettudatossággal és toleranciára neveléssel. Továbbá a könyv gyakran említ olyan neveket, akikért ma a tinik rajonganak: Katy Perry, Anne Hathaway, Justine Bieber, Selena Gomez.

Szandra és a 3. B

 1. Csuromvíz
 2. Csupaszív
 3. Csillagfény
 4. Csakazértis
 5. Csobbanós
 6. Csúcsszuper


Irtó gyorsan elrepült három év, és Szandra már hatodikos! 
Ebben a „Cs" betűs sorozatban kiderül, mennyire tartja magát Szandra csininek, milyen most a suli. Hallunk görög Istenekről, új osztálytársról, a dédi régi emlékkönyvéről és sok-sok utazásról. 

Szandra és a csajok

 1. Csini?!
 2. Cserediák
 3. Csendháborítás
 4. Csokiszuflé
 5. Családfa
 6. Csá!
Könyves ábécé a gyermekkönyvtárban - Czernák Eszte...
Világnapok a gyermekkönyvtárban - február

Kapcsolódó tartalmak

Tiszaújváros - Érezd magad otthon logó

Hamvas Béla Városi Könyvtár
Cím: 3580 Tiszaújváros, Széchenyi út 37. 
Telefon: 49/548-430
 

Minősitett konyvtar cim

Minősített könyvtár cím

(C) 2023 | TISZAÚJVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR | Készítette: TPMH