Emlékezzünk Csukás Istvánra

Nemzedékek nőttek fel a Mirr-Murr, Süsü a sárkány, Pom Pom, Gombóc Artúr vagy a Nagy Ho-Ho-Ho Horgász meséin, melyek megteremtője az egyik legnépszerűbb meseírónk Csukás István volt. Végtelenül pozitív, mosolygós, életvidám ember volt, aki meséivel, regényeivel és költeményeivel igyekezett mindenkit rávenni arra, hogy jobb emberré váljon. A születésének évfordulójána emlékezve készítettünk egy összeállítást, mely során a felnőttek egy kicsit gyerekek lehetnek, a gyerekek pedig egy jót kézműveskedhetnek, játszhatnak, vagy mesét nézhetnek.


"A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönsége is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök."

Csukás István (1936. április 2. - 2020. február 24.)

"A könyv a legnagyobb varázslat, minden csoda benne van, ami eddig volt, s ami ezután lesz... mert aki olvas, az szabad lesz, megismerve mások gondolatait, szabadon választhat, kialakíthatja a saját gondolatait, összemérheti őket, veszthet és győzhet, okulhat és javíthat, ahogy méltó az emberhez. Ugye milyen egyszerű, csak meg kell tanulni az ábécét, és olvasni kell.."

Csukás István
A magyar költészet napja - József Attila másképp
Húsvéti dekoráció - Szombati Szöszmötölő

Kapcsolódó tartalmak

Tiszaújváros - Érezd magad otthon logó

Hamvas Béla Városi Könyvtár
Cím: 3580 Tiszaújváros, Széchenyi út 37. 
Telefon: 49/548-430
 

Minősitett konyvtar cim

Minősített könyvtár cím

(C) 2023 | TISZAÚJVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR | Készítette: TPMH