Könyvespolc

Játékos tudáspróba eredményhirdetés

A Játékos Tudáspróba 2016-ban is folytatódott a Tiszaszederkényi Fiókkönyvtárban. Újdonságként híres magyar géniuszokat mutattunk be: tudósokat, akik találmányaikkal könnyebbé és művészeket, akik alkotásaikkal szebbé tették életünket.

A résztvevő játékosok havonta tájékozódhattak a beküldött feladataik eredményéről a megadott elérhetőségeinken. A 26 fővel induló pályázaton 21 fő 12 hónapos kitartó munkával gyarapította saját ismereteit azáltal hogy megismerte elfeledett, de értékes emberek találmányait, életét s ugyanakkor tökéletesíthette az információszerzés különböző technikáit is. Igyekeztünk a kérdéssorokat mindenki számára színessé és érdekessé is tenni: pl. egy történelmi pillanat jegyzőkönyve egy üveg vörösbor címkéjére került, ami alapján később rekonstruálni tudták a résztvevők neveit, vagy Galamb József – a Ford motor tervezője - 1 órán belül 3 amerikai autógyártól kapott munka ajánlatot.

Az eredményhirdetést már hagyományosan Vízkereszt napján, délután 16.30 órakor tartottuk meg. Az érkezőket a könyvtárosok egy utolsó záró játékkal várták: „Magadra ismersz?" címmel. Az ötletet az adta, hogy a már hosszabb időn át tartó pályázat résztvevői egyre jobban megismerték egymást. Ennek „tesztelése" a következőképp történt: mindenkiről készült egy pár soros humoros ill. csak rá jellemző leírás, amit kiállítottunk - a gyülekező alatt olvasgathatták – s ez alapján ki-ki magára ismerhetett. Ezt a személyes emléklapokon is feltüntettük és felolvasásuk után átadtuk a jelentkezőknek.

Borsósné Doktor Éva - aki folyamatosan gyűjtötte az érdekes feladatokat, ápolta a kapcsolatot a résztvevőkkel – elmondta, hogy mindenki törekedett a hibátlan feladatmegoldásra, így nehéz volt eredmény szerint rangsorolni.

A 21 főből 3-an adtak be teljesen hibátlan feladatlapot:

- Horváthné Márton Klára, Lénárt Józsefné, és Handa Zsolt.

5 fő 1 hibaponttal zárta a 12 hónapos kutató munkát:

- Éles Mihály, Hankó Renáta, Koncz Imréné, Tanyi Lászlóné, Tóth Petra.

Ezeknek a hibáknak egy része inkább figyelmetlenségből, vagy a keresési technikák hibájából adódott. A díjakat Tompáné Mészáros Hedvig könyvtárvezető, Kéki Lajosné és Borsósné Doktor Éva fiókkönyvtárosok adták át.

A többi versenyzőt is dicséret illette kitartásáért és a nem szűnő élénk érdeklődésért. Senki nem távozott apró meglepetés nélkül. Az ajándékok kis számozott csomagokba kerültek, s minden játékos a húzott sorszámnak megfelelőt vihette haza.

Végül a könyvtárosok további érdekes, izgalmas kérdéseket és buzgón válaszoló játékosokat kívántak 2017-re az új pályázatukhoz, ami formájában ugyanaz, tartalmában azonban kicsit kitágul az előző évhez képest. A „Kaleidoszkóp – visszatekintés a múltba" című pályázat színes forgataga kitekint a nagyvilágra, s reményeink szerint mindenkit magával ragad majd. 


Rendkívüli emberek, akikről keveset tudunk!
"Ez a föld ez a táj, drága hű barát..." c. pályáza...

Tiszaújváros - Érezd magad otthon logó

Hamvas Béla Városi Könyvtár
Cím: 3580 Tiszaújváros, Széchenyi út 37. 
Telefon: 49/548-430
 

Minősitett konyvtar cim

Minősített könyvtár cím

(C) 2023 | TISZAÚJVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR | Készítette: TPMH