Minőségirányítás

Minősített Közművelődési Intézmény Cím 2022

Minősített Közművelődési Intézmény Cím 2019

 

Minősített Közművelődési Intézmény Cím 2019

Minősített Közművelődési Intézmény Cím 2019


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázat célja a közművelődési tevékenységet végző intézmények minőségorientált működésre ösztönzése és a közművelődési minőségfejlesztés területén elért eredményeik elismerése. A Minősített Közművelődési Intézmény Cím a kiemelkedő teljesítményt nyújtó közművelődési intézményeknek adományozható.

A Derkovits Művelődési Központ kimagasló színvonalú szakmai munkájának köszönhetően 2019-ben másodszor nyerte el ezt rangos elismerést 5 végzett tevékenységre vonatkozóan: kiállítás, művelődő közösség, rendezvény, tábor és származtatott szolgáltatás.

A tanúsítványt A magyar kultúra napján, 2020. január 22-én a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban ünnepélyes keretek között vette át Mátyás Zoltán igazgató Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól és dr. Fülöp Péter művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkártól.

A Derkovits Művelődési Központ távlati célja továbbra is az, hogy az elnyert elismeréshez méltóan magas színvonalon, a közművelődési minőségfejlesztés kritériumainak megfelelően végezze munkáját, figyelembe véve a közönség, a látogatók és partnerei igényét.

 

Minősített Közművelődési Intézmény Cím 2016

Minősített Közművelődési Intézmény Cím 2016 

A Minősített Közművelődési Intézmény Cím azon közművelődési, illetve könyvtári tevékenységet végző intézmények minőségfejlesztés területén elért eredményeinek szakmai elismerése, melyek a minőségfejlesztés alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma írja ki.

A befogadott pályázatok – melyek Önértékeléssel jönnek létre – értékelésének folyamatában végzett helyszíni szemle célja a pályázatban bemutatott intézményi minőségfejlesztési gyakorlatról szolgáltatott információk megalapozottságának ellenőrzése, a minősítési követelmények teljesítésének értékelése, a modellértékűnek tekinthető módszerek, eljárások feltárása. Az auditációt két külsős közművelődési szakértő végzi, a helyszíni szemléről „Értékelő jelentés” készül. A Szakmai Minősítő Testület a felkért szakértők véleményét figyelembe véve tesz javaslatot a cím viselésére jogosult intézményekre. Az Emberi Erőforrások minisztere az előterjesztés alapján dönt az adott évre vonatkozóan a „Minősített Közművelődési Intézmény Cím” odaítéléséről.

A kulturális központ 2014-ben megfogalmazta, 2015-ben pedig elkezdte az érdemi munkát annak érdekében, hogy 2016-ban elnyerje a Minősített Közművelődési Intézményi Címet. A magas színvonalon végzett munka minőségorientált működésének megvalósításával, az elért eredmények elismeréseként megyénkből harmadikként kapta meg az intézmény a rangos szakmai elismerésnek számító kitüntető címet 3 végzett tevékenységre vonatkozóan: kiállítás, művelődő közösség és rendezvény.

A címet 2017. január 22-én A magyar kultúra napján, a budapesti Vigadóban ünnepélyes keretek között vehette át Mátyás Zoltán igazgató Dr. Hoppál Péter államtitkártól és Závogyán Magdolna helyettes államtitkártól.

A Derkovits Kulturális Központ távlati célja, hogy az elnyert elismeréshez méltóan továbbra is magas színvonalon, a közművelődési minőségfejlesztés kritériumainak megfelelően végezze munkáját.

Tiszaújváros - Érezd magad otthon logó

Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 3580 Tiszaújváros, Széchenyi út 2. 
Tel./fax: 49/542-004, 49/548-275
 

(C) 2023 | TISZAÚJVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR | Készítette: TPMH