kulturalis

Fánksuli II. Csörögefánk

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 1 pohár tejföl (175 g)
  • 1 evőkanál porcukor
  • csapott kávéskanál só
  • olaj a sütéshez


A lisztet tálba szitáljuk, mélyedést simítunk a közepébe és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, porcukrot és a sót. Összegyúrjuk és jól kidolgozzuk, selymes, rugalmas tésztává alakítjuk

Konyharuhával letakarjuk a tálat, és legalább fél óráig pihenni hagyjuk.

Pihentetés után kinyújtjuk a tésztát vékonyra, és derelyemetsző segítségével rombuszokra vágjuk. A rombuszok közepére bemetszést készítünk és azon keresztül átfordítjuk a tészta egyik sarkát.

Felforrósítjuk az olajat és a csörögéket beletesszük, majd átfordítjuk a másik oldalukra. Ez a fánk rövid idő alatt szép hólyagos lesz.

Az aranybarnára sült fánkokat itatóspapírra szedjük, ízlés szerint megszórjuk porcukorral és lekvárral kínáljuk.

A következő alkalommal képviselőfánkot készítünk.

Kövess minket! 

Csipkerózsika - Mesetarisznya
Az anyanyelv nemzetközi napja - február 21.

Kapcsolódó hozzászólások

  faec
 
  insta
 
tujv UJ logo central feher