kulturalis

Új könyveink novemberben II.


Wilbur Smith: Szellemtűz

„A népszerű író Wilbur Smith vadonatúj regénye. Theó és Connie Courtney 1754-es születésük óta Indiában nőttek fel. Szüleik tragikus halála elszakítja őket egymástól. Theo bűntudatban magányosan él. A szerelmek és a családtagok szelleme kisérti, és eltökélt szándéka, hogy hibáit helyrehozza. Franciaországba megy ahol bejut a felsőbb társadalmi körökbe, és szépségével manipulálja a környezetét. Connie azonban ismét gonosz emberek kegyeire szorul, akiknek háborús dicsőség iránti vágyuk miatt keresztülhurcolják őt az észak-amerikai francia csatatéren." A könyvet a téma iránt érdeklődő olvasóinknak ajánljuk, megtalálható Felnőtt-könyvtáruk szépirodalmi művei között.

Raktári jelzete: S 68

Holly Webb: A bajba jutott őzgida

„Amikor Lola új házba költözik az anyukájával, aggódik, mert maga mögött kell hagynia a régi életét. Ám a változás néhány jó dolgot is hoz. Szereti új otthonát a hatalmas, elvadult kerttel, ahová néha belátogatnak az őzek egy törött kerítésen át. Egy nap a kislány rábukkan egy őzgidára, aki, úgy tűnik, bajban van. Lola elhatározza, hogy megtesz mindent, amit csak tud, hogy segítsen a megrettent kis állaton. Elragadó történet az állatokról és védelmükről! 7 éves kortól ajánljuk!" A könyv megtalálható Gyerekkönyvtárunk szépirodalmi könyvei között.

Raktári jelzete: W 35


A farm állatai

„A városi gyerekek ritkán jutnak a háziállatok közvetlen közelébe, sokszor még felszínesen sem ismerik, hogy milyen állatok található egy tanyán. A könyv színes, élvezetes fotókkal és leírásokkal mutatja be a farm állatait." A könyv megtalálható Gyerekkönyvtárunk szakkönyvei között, elsősorban az alsós korosztálynak ajánljuk.

Raktári jelzete: 636 F 28


Andreas H. Schmachtl: Alma Magdi: barátok a Vadrózsa utcából

„Alma Magdinak és barátainak minden nap új meglepetést tartogat. Hőlégballonnal utaznak, kalandba keverednek egy világítótoronnyal, Sünihez egyszerre több látogató is érkezik, Mollyt meg kell menteni. És még arra is van idejük, hogy megfejtsék a szellem rejtélyét, aki a falu boltjában kísért éjszakánként. Persze az egészben az a legjobb, amikor egy-egy fárasztó kaland végén összegyűlnek Magdinál, forró kakaót isznak, és teletömik magukat süteménnyel." A könyv megtalálható Gyerekkönyvtárunk meséi között, négy éven felülieknek ajánljuk.

Raktári jelzete: S 31


Kocsis Noémi: Bakancslista Magyarország

„777 lenyűgöző és izgalmas hazai utazásra csábít a Bakancslista Magyarország. Páratlan ötletekkel szolgál, ha csak egy rövid kiruccanásra, hétvégi kirándulásra vagy akár hosszabb országnézésre vágynánk - családdal, barátokkal vagy a párunkkal, nyugalmas feltöltődésre vagy épp aktív pihenésre áhítozva, bakancsot húzva vagy elegáns ruhába bújva, pazarul elengedett pénztárcával vagy éppen fillérekből kivitelezve a nagy kalandot." A könyv megtalálható Felnőtt-könyvtárunk szakkönyvei között, széles körben ajánljuk.

Raktári jelzete: 908 K 62


Chandler Baker: Ne add tovább!

„Vajon mi történik, ha a nők szembeszállnak a férfiak uralta világgal?
Sloane, Ardie és Grace évek óta a Truviv nagyvállalatnál dolgozik jogászként. A vezérigazgató hirtelen halála után úgy tűnik, hogy a főnökük, Ames veszi át az egész cég irányítását. Mindannyiuknak más a kapcsolata a férfival, akiről mindig is sok pletyka keringett amiatt, ahogyan a nőkkel bánik. A Ne add tovább! provokatív, felkavaró és bátor thriller arról, hogy a nőknek milyen lehetetlen csapdahelyzetekkel kell nap mint nap szembenézniük otthon és a munkahelyükön egyaránt - csak azért, mert nők." A könyvet a téma iránt érdeklődő olvasóinknak ajánljuk, megtalálható Felnőtt-könyvtáruk szépirodalmi művei között.

Raktári jelzete: B 14


Ambrus Éva: Válogatós gyerekek

„A legtöbb apróság életében egyszer csak elérkezik az az időszak, amikor válogatni kezd, és a korábban kedvelt ételeket egyszerűen nem hajlandó megenni. A kifogások sora igen változatos: nem tetszik a színe; csak a rizst eszem meg; húst nem kérek; és sorolhatnánk még. Szülőként persze mindenféle praktikával megpróbálkozunk, de sorra kudarcot vallunk. A könyvet olvasva mindenki eldöntheted, hogy gyermeke valóban válogatós-e, vagy csupán odafigyel teste szükségleteire." A könyv megtalálható Felnőtt-könyvtárunk szakkönyvei között, elsősorban kisgyermekes szülőknek ajánljuk.

Raktári jelzete: 641 A 52


Gévai Csilla: Nagyon kék könyv

„A Nagyon Kék Könyv egy gyerekeknek szóló, környezettudatos gondolkodást fejlesztő sorozat második kötete. Míg az első rész, a Nagyon Zöld Könyv általában beszélt a környezetvédelemről, addig a Nagyon Kék Könyv a víz témáját járja körbe: állapotát, múltját, jelenét és jövőjét. Talán e könyv néhány fiatal olvasót elindít majd olyan foglalkozások felé, amelyekről eddig talán sokan nem is hallottak. Ha e könyv hatására páran kedvet kapnak ahhoz, hogy egyszer majd ők legyenek a jövő vízügyi szakemberei, tengerbiológusai, fürdőorvosai, hidromérnökei, a szerző már elérte célját, hisz a jövőben egyre több gondolkodó, kreatív elmére lesz szükség ezeken a szakterületeken is." A könyv megtalálható Gyerekkönyvtárunk szakkönyvei között.

Raktári jelzete: 504 G 45


Adventtől karácsonyig - tematikus könyvajánló
Képek készítése maszkoló technikával, fonalból - "...

Kapcsolódó hozzászólások

faec
 
youtube logo
 
insta
 
tujv UJ logo central feher