kulturalis

Új könyveink márciusban


Regine Galanti: Élet stressz nélkül tinédzsereknek

„Ez a felbecsülhetetlen útmutató bizonyított kognitív viselkedésterápia-alapú készségekkel és tudatos technikákkal segít megtalálni a kiutat a szorongás okozta stresszből, hogy újra boldog és egészséges életet élhess. Jó jegyeket szerezni, lépést tartani a közösségi médiával, ápolni a baráti kapcsolataid... már eleve nagyon sok mindennel kell megbirkóznod, amit a szorongás és a stressz csak még inkább megnehezít. Dr. Regine Galantitól megtanulhatod, hogy a viselkedésterápia-alapú készségek és tudatos gyakorlatok miként segíthetnek a szorongás kezelésében és a negatív viselkedésminták visszafordításában. Az egyszerű, de hatékony módszerek segítenek megváltoztatni a gondolataid, a viselkedésed és a fizikai reakcióid, így ez a hasznos útmutató olyan eszközöket ad a kezedbe, amelyekkel az élet minden kihívásával meg tudsz majd birkózni." A könyv megtalálható Gyermekkönyvtárunk szakkönyvei között, ajánljuk a tini korosztálynak,

Raktári jelzete: 613 G 19

J. D. Robb: Halálos arany

„A New York Times bestsellersorozatának legújabb részében Eve Dallas egy titokzatos indítékkal - és félelmetes fegyverrel - elkövetett gyilkosság ügyében nyomoz. Egy csodaszép áprilisi délelőtt Kent Abner gyermekorvosnak csomagot kézbesítenek. A csomagban olcsó bizsu és két félből összeillesztett aranytojás lapul. Amikor kettépattintja, erősen mérgező pára kerül a levegőbe - és végez vele. Miután Eve Dallas értesíti a veszélyes anyagokkal foglalkozó csapatot - és átesik a vizsgálaton, ami a férjével együtt megnyugtatja, hogy nem került kapcsolatba a méreggel -, elkezdi vizsgálni dr. Abner múltját és kapcsolatait." A könyv megtalálható Felnőtt-könyvtárunk szépirodalmi művei között, ajánljuk a témát kedvelő olvasóinknak.

Raktári jelzete: R 76


Valeria Docampo: A hattyúk tava

„Egy szépséges, fehér hattyú, aki valójában egy elátkozott, gyönyörű, fiatal lány; egy herceg, aki meglátja őt valódi alakjában, és beleszeret; egy varázsló, aki minden gonoszságát beveti, hogy szétválassza a szerelmeseket. Ők A hattyúk tava szereplői, egy varázslatos, értékes emberi tulajdonságokat felvonultató, legyőzhetetlen szerelem történetének alakítói, melyet a csalás és az ármánykodás sem tud kikezdeni. Peter Martins, a New York City Ballet koreográfusa álmodta színpadra a klasszikus mesét, holdfényben táncoló, kecses hattyúkkal, királynőjükkel, herceggel és gonosz varázslóval, és ez a balettelőadás inspirálta e szépen illusztrált kiadványt is Valeria Docampo rajzaival." A könyv megtalálható Gyermekkönyvtárunk meséi között, széles körben ajánljuk.

Raktári jelzete: D 74


Michele Campbell: Idegen a parton

„Caroline Starknak bőven kijut a csapásokból. Nem elég, hogy a lánya kirepülése óta teljesen üresnek érzi az életét, a jelek szerint a férje is megcsalja, az újrakezdés reményében épített, méregdrága tengerparti házuk pedig teljesen feleslegessé válik. A 42 éves nő így egy percig sem habozik, amikor a nála másfél évtizeddel fiatalabb, veszélyesen jóképű idegen, Aidan Callahan feledést kínál neki egy éjszaka erejéig. Azonban nem biztos, hogy okos dolog beengedni egy idegent az életünkbe, főleg olyat, akinek a múltjáról semmit sem tudunk. A szerző sodró lendületű, új pszicho thrillerében kíméletlen tempóban követik egymást a fordulatok, és ne lepődjünk meg, ha elolvasása után sokáig riadtan szemléljük a házunk elé tévedő idegeneket." A könyv megtalálható Felnőtt-könyvtárunk szépirodalmi művei között, a pszicho thriller kedvelőinek ajánljuk.

Raktári jelzete: C 11


Fóris-Ferenczi Rita: Kalárisok

„A könyv témája a szerelem különböző életkorokban. Szerkezetileg 12 szövegből áll a kötet. Több gyermek nézőpontjából közelíti meg a szerző azt, hogy hogyan éli meg az óvodás, a kisiskolás a szerelem érzésével való találkozást, hogyan látják kamasztestvéreik, szüleik, nagyszüleik, dédszüleik párkapcsolatát, vagy milyen szerelmi történeteiket, emlékeiket osztják meg a gyermekekkel a felnőttek. A humoros, kedves, elgondolkoztató, megható gyermekmonológok ihletői kolozsvári, györgyfalvi és ozsdolai óvodások és kisiskolások vallomásai, valamint Fóris-Ferenczi Rita korábbi szépirodalmi műveihez hasonlóan saját élményei és családtagjainak történetei vagy vágyai. Múltbeli emlékek, pillanatfelvételek a jelenből és a jövő vágyképei keverednek ezekben a szövegekben, a generációs találkozások és vívódások, valamint a fiú-lány, férfi-nő viszony problematikája fogalmazódik meg." A könyv megtalálható Gyermekkönyvtárunk meséi között, a téma iránt érdeklődő gyerekeknek és szülőknek ajánljuk.

Raktári jelzete: F 73


Sarah Jio: Párizs összes virága

„Biciklis balesete után Caroline egy párizsi kórházban tér magához, és semmire sem emlékszik az addigi életéből. Hamarosan kiderül, hogy korábban magányosan és szomorúan élt egy párizsi lakásban. Az emlékei csak részletekben térnek vissza hozzá. Amint próbálja összerakni élete képkockáit, a felvillanó képekben egy férfit és egy kislányt lát. Ebben a lenyűgözően izgalmas és megható regényben a bestseller írónő egybeszövi a jelent és a múltat, megmutatja, micsoda erő rejtőzhet egy emberben, milyen bonyolultak a szív útjai és mire képes az anyai szeretet." A könyv megtalálható Felnőtt-könyvtárunk szépirodalmi művei között, elsősorban a romantikus könyvek kedvelőinek ajánljuk.

Raktári jelzete: J 63


Zalka Csenge Virág: Széltestvér és Napkelte

„Izlandtól Szudánig a világ megannyi országából kerültek ebbe a kötetbe különleges mesék. Olvashatunk jóságos mostoháról, emberré vált oroszlánról, kisfiút örökbefogadó méhecskéről, egy lányról, akinek három férje volt, meg egy királyról, akinek hét felesége. Elmondhatatlanul gyönyörű, mágikus, gyógyító és felszabadító történetek találhatók ebben a könyvben. Minden mese újabb kapu egy megértőbb és elfogadóbb világ felé. Sőt, olvasás közben azt érezhetjük, hogy ez a megértő és elfogadó világ valójában mindig is itt volt körülöttünk. Itt az ideje, hogy újra felfedezzük és megteremtsük. Hiszen mi a mesemondás? A kötetben olvasható egyik történet végén ez is kiderül: "megpróbálni annyit összerakni a valóságból, amennyit csak lehet, abból a kevéske ismeretből, ami a rendelkezésünkre áll." A könyv megtalálható Gyermekkönyvtárunk meséi között, 9 éven felülieknek ajánljuk.

Raktári jelzete: Z 21


Szerelem a corona idején

„A szerelem rád találhat a legnehezebb időkben is! A járvány mindannyiunk életét megváltoztatta, de a viszontagságok mutatják meg, mi az igazán fontos, miért érdemes küzdeni, miért érdemes élni. 17 történet, ami megmutatja, hogy bármilyen sötétnek tűnik a világ, ha kinyújtod a kezed, rátalálhatsz arra, aki kivezet a fényre. Élni jó, ezt hirdetik ezek a hol szívdobogtató, hol megható szerelmes történetek." A könyv megtalálható Felnőtt-könyvtárunk szépirodalmi művei között, 16 éves kortól ajánljuk.

Raktári jelzete: SZ 73


Markus Zusak: Könyvtolvaj - könyvajánló első kézbő...
Romhányi József: Mese az egér farkincájáról - Mese...

Kapcsolódó hozzászólások

faec
 
youtube logo
 
insta
 
tujv UJ logo central feher